Religious Technology Center Religious Technology Center
Innehaveren av varemerkene i Dianetikk og Scientologi
Introduksjon
Scientologi-religionen
Beskytteren av Scientologis fremtid
Styreformannen David Miscavige
Send en rapport til RTC
Saker av interesse for RTC

TRENING

Trening

En annen fundamental utøvelse i Scientologi-religionen er trening – studiet av prinsippene i Scientologi. Det er mange kurs som gir trening i Scientologi-religionen, da en person som omtalt kan anvende sannhetene som er oppdaget i Scientologi, til å forbedre tilstander innenfor ethvert område av livet. Men de viktigste treningskursene er de der man lærer å bli en auditør. Dette skyldes at det overordnede prinsippet i alle kurs er at Scientologi er en anvendt religiøs filosofi og all trening legger stor vekt på anvendelse.

Den brede stien som scientologen følger gjennom auditering og studiet av materialene i Scientologi er kjent som Broen. Dette levendegjør en eldgammel idé – en lenge forestilt rute over avgrunnen mellom menneskets nåværende tilstand og langt høyere nivåer av bevissthet. Broen består av gradvise trinn, så gevinstene er gradvist stigende, forutsigelige og tydelige.

Det er to sider av denne Broen: På den ene siden når man, ved å motta auditering, de høyeste tilstandene av bevissthet som et åndelig vesen. På den andre siden studerer man Scientologis aksiomer og prinsipper og lærer å bli en auditør, idet man til slutt når de høyeste ferdighetsnivåene som auditør. Friheten som er tilgjengelig gjennom Scientologi, krever at man beveger seg oppover begge veiene. For selv om man blir fri gjennom auditering, må dette sikres gjennom viten om hvordan man forblir fri. Det å kjenne mekanismene som kan føre til tapet av åndelig frihet er i seg selv en frihet og anbringer en utenfor påvirkningene av dem. Når alt kommer til alt utgjør Broen en rute fra de laveste tilstandene av menneskelig tilværelse til åndelige høyder som ingen hittil har forestilt seg. I det henseende representerer den en åndelig drøm som er like gammel som mennesket selv.